FAQ

FAQ

Hur kan jag göra en beställning?
Välj de produkter du gillar - inklusive färg och storlek, se vårt storleksdiagram för val. - Lägg i varukorgen eller klicka för att köpa - Fyll i relevant personlig leveransadressinformation - Ange betalningssida - Betalning lyckad - Beställ framgångsrik.

vad är fraktdatumet?
Vi behandlar vanligtvis din beställning inom 24 timmar efter mottagandet av din beställning, och alla beställningar kommer normalt att utfärdas efter 24-48 timmar. Vänligen förstå förseningen orsakad av tredje parts orsaker som väder, helgdagar och strejker.

När kan jag få varorna?
Vi lägger vanligtvis din beställning inom 48 timmar och beräknad leveranstid är 7-12 arbetsdagar. Vänligen förstå förseningen orsakad av tredje parts orsaker som väder, helgdagar och strejker.

Hur kan jag returnera det?
Du bestämmer om det är rätt för dig inom 30 dagar efter mottagandet av ordern. Vi är glada att acceptera oförutsedda, otvättade eller returnerade defekta föremål. Du kan följa vår returpolicy och kontakta vårt kundservice team genom att förklara vilken produkt du vill återvända och orsaken till avkastningen.

Kan jag ändra min beställning?
Vi behandlar din beställning från början, så vi kan inte göra några ändringar eller ändringar av beställningen efter det att beställningen har bekräftats. Om du är säker på att du vill ändra din beställning, kontakta oss via e-post inom 24 timmar efter framgångsrik betalning och vi kommer att kontrollera om din beställning är lämplig för ändringen. I mer än 24 timmar kan vi inte ändra beställningen för dig.

Jag har inte fått några bekräftelsemails, vad ska jag göra?
Ledsen att höra sådana nyheter! E-postmeddelanden kan skickas direkt till din bulk / spam-mapp. Samtidigt, eftersom din e-postadress eller ditt format kanske är felaktigt, kommer vårt system inte att känna igen din e-postadress, vilket också hindrar dig från att ta emot e-postmeddelanden. Så se till att din e-postadress är korrekt. Men oroa dig inte, kontakta bara kundtjänst. Vi kommer att kolla på detaljer som orderstatus.

Skickar du till mitt land, vad är fraktkostnaden?
Vi levererar globalt. Vi erbjuder gratis frakt för de flesta länder och regioner runt om i världen. Om du behöver fördjupa din beställning varierar exakt fraktkostnaden beroende på varans vikt och destinationsland.
Vi kommer alltid att ge våra kunder den mest lämpliga fraktvikt som hjälper dig spara pengar. Vårt mål är alltid att snabbt och säkert leverera varor till våra kunder.

Hur vet jag om mitt föremål har skickats?
När vi lägger din beställning skickar vi ett meddelande till din e-postadress. Spårningsnummer tillhandahålls vanligtvis inom några dagar efter att du skickat, och vi uppdaterar ditt konto spårningsinformation. Var vänlig notera emailet.

Var kan jag returnera det?
Efter att ha kontaktat vår kundtjänst och samtyckt kan du skicka dessa artiklar till returadressen som anges av vår kundtjänst. När vi har mottagit föremålet kommer vi att bekräfta paketspårningsinformationen du angav och kontrollera status för objektet. Om alla relevanta standarder är uppfyllda, kommer vi att återbetala dig enligt din förfrågan. eller, om du begär en utbyte, kommer ersättningen att skickas till dig från vårt huvudkontor. Observera: eftersom våra produkter kommer från olika lager. Därför måste returadressen anges av vår kundtjänst.

Är shopping på webbplatsen säker?
Vi är stolta över att kunna erbjuda en säker och pålitlig online shoppingupplevelse. När du anger dina personuppgifter på sidan kommer du att vara i säkert läge (med ett SSL-certifikat). Vi respekterar även din integritet och vi är fast beslutna att skydda din integritet.